Monday, November 29, 2010

glad to have YOU

HEY YOU!
yes you....did u still remember we used to be a very 'closed friend' before..
we always shared everything together..
you lend your shoulder i opened up my ear..
even though we're far apart but we never failed to cheered each other..
but things changed lately..
you are so different now...same goes to me..
i missed the old you..i missed the old us!
i missed the shinning sincere eyes that always give me calmness..
 i missed the sweetest smiled that always give me strength every time i feeling down..
i missed the melody of you laugh..
in other words.....i missed everything about YOU!!
hmm..we used to be with each other & i wish god never takes you away from me..
I'm so sorry if I'm not perfect enough for you..
i know you hurt! and that is because of my silly behavior..I'm sorry again!
I'm just an ordinary girl who used to make mistake but i care about you the most! i do...
there's nothing more i can say....



YOU SO ONE IN A MILLION
YOU'RE THE BEST I EVER HAD
i apOlogize


Monday, November 22, 2010

you're my EVERYTHING

entry ini di tujukan khas kepada 2 insan yg amt b'makna dalam hidup ku
tiada kata2 mampu ku gambarkan betapa aku menyayangi kamu berdua!
terima kasih untuk semua pengorbanan mu wahai ayah & bonda ku tercinta...i love u both!











sorry x banyak gmbar cuz 'model' lelaki pemalu (x suke bergambar)..katenyer la..hehehe

Wednesday, November 10, 2010

x barapa nak KLASIK!


TALENT: NOOR HIDAYAH (my sista)
LOCATION: SEGI COLLEGE SUBANG JAYA PHOTOGRAPHY STUDIO
THEME: CLASSIC (x brapa nak classic)

fuh! siap jugak assignment studio lighting ku walo p'rmulaannya bnyak masalah (model cancel last minit,camera problem bla bla bla) tp akhirnyer brjaya jugak aku buat shooting yg x brape nie..mm bnyak lg kelemahan gmbar nie cth nyer dr segi teknik pencahayaan n lain2..kesan hitam di seblah kanan (dah crop ckit tp masih nmpak) adalah di sbabkan pggunaan shutter speed yg tggi *lect. aku ckp* hehe..insyaallah akn di improvekan lg pd shooting akan dtg..well x tau nk ckp ape lg..selamat melihat! :)

pS: SAYA BUDAK BARU BELAJAR KALO SALAH HARAP DI P'BETULKAN. C&C RECOMMENDED

Friday, November 5, 2010

a dream come true

its time 4 gadjet week! huhu alhamdulillah syukur pada mu allah krna ape yg aku hajati selama ini akhirnyer dpt jugak (yeay!)..dah lame sebenar nya aku dok mengusha-usha bnde ini di kdai2 yg ade pamerkan tp masa 2 aku mmpu pandang je cuz duit x cukup nak beli lg but now im the owner of.................................
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
taaadaa!!!


Nikon D300s
nie ade sdikit review about this camera:

From Wikipedia, the free encyclopedia
The D300S is a 12.3 megapixel DX format digital single-lens reflex camera (DSLR) announced by Nikon on 30 July 2009. It replaces the D300 as Nikon's DX format flagship DSLR adding HD video recording (with autofocus). It has some similarities to the Nikon D700, with the same resolution, but has a smaller, higher-density sensor.

its like a dream come true bebeh! x sangke secepat nie aku dapat kmera idaman memandangkan hargenyer bukan ratusan..the body itself dah 4k lebih..owh yeah pada yg tau aku dah de dslr b4 this msti wondered kan knape aku beli lg 1 dslr..begini cerite nya..nikon d3000 yg aku ade sblom nie adalah utk beginner di mana functionnyer pon x brape nk bnyak & x menepati keperluan pembelajaran aku yg mana aku perlu belajar di dalam & di luar studio..senang citer bile kmera aku 2 masok studio function nyer akan jd same mcm compact camera di tambah lg trigger studio kolej ku yg brmasalah..huhu msti ada yg x paham kan..cmnie je la eh, conclusion nyer adalah camera d3000 is for beginner & x banyak function..

berbalik pada 'baby' baru ku ini, it is a semi pro dslr camera..dah nama pon semi pro kan so after this insyaallah nak buat keje pon x de masalah lg..thousands & thousands & thousands thanks 2 my ayah,emak n along 4 all ur support n sponsor!huhu doakan anak & adik mu ini brjaya mncapai impian..aminn..pape pon sok sambung shopping gajet lg cuz ade lg barang yg x lgkap which is akan menjadi kan total for (body nikon d300s, zoom lense sigma 18-200, nikkor 50mm, speedlight nikon sb900, extand warranty,multicoated filter, 8gig sd memory card, battery grip n tripod) is 10k++! phheeeiuuuu (rabak!) last but not least thank u ALLAH!

Monday, November 1, 2010

sang kerdil baru bertatih

yeeeehhhaaa!!!tepat pukul 1:58 AM b'samaan 31/10/2010 aku dgn secara officially nyer mmpunyai blog sendiri (penuh skemanya ayt ku)..:) it has been a long time i was thinking about to create my own blog cuma masa x mengizinkan..alhamdulillah now dah trcapai jugak hasrat aku. knape aku nak buat blog yer?ermm lame jugak aku pk motif aku buat blog nie but at the end i got the answer why..



life is a journey..perjalanan ku masih jauh & aku hrp dpt brkongsi nya di sini kerna aku ibarat sang kerdil yg baru bertatih..